Hastalıkta Diyet Tedavisi

Hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde beslenme faktörü büyük bir yer kaplamakta. Diyetisyenler de bu hastalıkların tedavisinde beslenmeyi planlayan meslek grubudur. Kişinin hastalığının çeşidi ve seyrine, kan bulgularına, cinsiyetine, yaşına, beslenme alışkanlıkları ve imkanlarına uygun olarak hazırlanan bir beslenme programı ile hastalığın seyri yavaşlatılabilir, iyileşme hızı artırılabilir ve kişinin yaşam kalitesi arttırılarak; süreç tamamen kontrol altına alınabilir.

  • Onkoloji (Kanser)
  • Obezite
  • Diyabet ve İnsülin Direnci
  • Böbrek Hastalıkları ve Diyaliz
  • Otoimmün Hastalıklar (Tiroit, Çölyak, Sedef Hastalığı, MS, SLE, İBS v.b.)
  • Enteral ve Parenteral Beslenme
  • Karaciğer, Safra Kesesi ve Pankreas Hastalıkları
  • Kardiyovasküler Aterosklerotik Hastalıklarda Beslenme
  • Eklem ve Kemki Hastalıklarında Beslenme
  • Besin Duyarlılığı ve İntoleransında Beslenme Tedavisi
  • Enflamasyon ve Enfeksiyon hastalıklarında Beslenme
  • Nörolojik hastalıklar